Over Jennecke

Met KO’AN nodig ik mensen uit om zichzelf te laten zien en horen zoals ze werkelijk zijn. Met humor, intuïtief handelen en lichaamswerk zoeken we naar de wijsheid in jezelf. Niet alleen door te praten, maar juist door te ervaren. Zodat jij kunt leven zoals jij wilt.

Zelf ken ik het zo goed om bij mezelf weg te gaan wanneer mijn omgeving onveilig voelt. De angst om iets verkeerds te doen. Of niet te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Ik moest letterlijk op pelgrimstocht gaan om weer bij mezelf te komen. ‘Leren weggaan om te blijven’, zoals Stef Bos ooit zo treffend omschreef. Om mijzelf op waarde te schatten en mijn eigen keuzes te maken, moest ik de moed vinden om oude patronen onder ogen te komen en los te laten.

De natuur helpt me om dichtbij mezelf te blijven en om met andere ogen te kijken. Het liefste ben ik buiten. Wandelen, hardlopen, fietsen of op avontuur in de bergen. In beweging komen en de stilte van de natuur beleven. Daarom zoek ik in mijn werk regelmatig de natuur op. Letterlijk, door samen op pad te gaan, of in de metaforen en gedichten die ik gebruik.

In mijn werk als projectmanager miste ik zingeving. Dat voelde ik al heel lang en toch handelde ik er niet naar. Fijne collega’s en financiële zekerheid hielden me op mijn plek. Pas toen ik burn-out gerelateerde klachten kreeg, kon ik de signalen van mijn lichaam niet langer negeren en nam ik ontslag.

In de jaren daarna werd de grond onder mijn voeten weggeslagen toen de kinderwens van mijn man en mij niet uitkwam. Ik voelde me verslagen, uitgeput van de hormonen, het wachten en het incasseren van alle tegenslagen in het medische proces. 

Na een periode van rouw wist ik dat ik in een leven zonder kinderen verlangde naar een andere invulling die voor mij zingevend is. Werk dat voedend is en waar ik plezier aan beleef. Van kinds af aan heb ik interesse in mensen en wat hen bezighoudt. Vanuit dit verlangen ontstond de wens om mij om te scholen tot trainer en levenscoach om zo anderen te helpen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Hiervoor volgde ik de driejarige opleiding ‘professioneel communiceren’ en de trainersopleiding bij Phoenix Opleidingen. Ik leerde om me open te stellen en mezelf en de ander te ontmoeten voorbij de oordelen die we over onszelf en de ander hebben. Ook leerde ik hier werken met metaforen, gedichten en het lichaam als instrument.

Mijn aanpak wordt door anderen omschreven als kundig, liefdevol en betrokken. Het creëren van een veilige setting waarin je jezelf mag zijn is voor mij dan ook de basis voor alles wat ik doe.

En zo heeft ieder mens zijn eigen verhaal. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en te horen wat jou bezighoudt.

Lieve groet,
Jennecke

Mijn professionele achtergrond  

Phoenix Opleidingen Utrecht:
– Professioneel communiceren, driejarige opleiding 2015-2018
– Trainersopleiding, 2018
– Systemisch Werk, 2022
– diverse workshops: Maskermaker, op Verhaal komen, Ongewild Kinderloos, Relatieworkshop

Bachelor of Business Administration, Leisure Management, InHolland  

Workshops en retraites:
– Acceptance & Commitment Therapy (ACT)
– Authentic Relating
– Geweldloze Communicatie
– Riding the Tiger – Bambu coaching (over woede en lust)
– Autogene Training
– De kracht van Storytelling – Storytelling Centre
– diverse retraites in binnen- en buitenland     

Methodieken waar ik mee werk:
– NLP
– Transactionele Analyse
– Systemisch werk
– Lichaamswerk
– Coaching in de natuur