Worden wie je bent met levenscoaching

Wie ben ik en wie wil ik zijn? De antwoorden op deze vragen worden soms beïnvloed door negatieve gedachten over jezelf of de wereld om je heen. Hierdoor voel je je mogelijk niet vrij in de keuzes die je maakt.  

Een levenscoach, ook wel life coach genoemd, helpt je om deze patronen te herkennen en doorbreken. Het is een vindtocht naar de antwoorden in jezelf.

Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan,
blijft je overkomen wat je altijd overkwam’

Als coach stel ik je verdiepende vragen en maak ik je bewust van patronen die je weghouden van wie je werkelijk bent en wilt zijn. Hierdoor kan er licht schijnen op plekken die nu nog verborgen zijn. Bijvoorbeeld omdat je pijn of angst ervaart of het gevoel hebt dat je er niet toe doet.

Een nieuwe stap vraagt om moed. Om het anders te doen dan dat je bent gewend. Dat vraagt om het onderbewuste bewust te maken. Pas dan kan er verandering optreden. Ik begeleid je graag op de weg naar binnen.

Hoe ziet een coachingstraject eruit?

Een coachingstraject begint met een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek van maximaal 60 minuten. Tijdens dit gesprek maken we kennis, onderzoeken we wat je wilt bereiken en of er van beide kanten de wens is om met elkaar verder te gaan.

Daarna maken we afspraken over hoe het traject eruit gaat zien. Elke sessie duurt gemiddeld 1,5 uur en we plannen deze in overleg. Meestal zit er 2 tot 3 weken tussen de afspraken in, zodat je tijd hebt om met de inzichten aan de slag te gaan.

De natuur is een prachtige metafoor voor het leven. Daarom coach ik jou het liefste tijdens een wandeling in de natuur. Bijvoorbeeld in het Twiske in de Zaanstreek, het Vliegenbos in Amsterdam Noord, of het Volgermeer in Broek in Waterland. Als het weer het niet toe laat om naar buiten te gaan, dan ontmoeten we elkaar in een ruimte in Amsterdam of Landsmeer.

‘Jennecke heb ik ervaren als een sympathieke vrouw. Ze leeft met mij mee, biedt een luisterend oor, geeft desgewenst advies. Ik keek uit naar de gedichten die ze voordroeg, welke een andere taal aanspreken in mijzelf. Ik voel mij welkom bij haar.’ – Siri Ratana

Met welke vragen kun je bij mij terecht?

Hieronder vind je thema’s waarmee ik mensen begeleid. Als coach breng ik ook mezelf in. Daarom werk ik met thema’s die ik zelf ook goed ken vanuit mijn eigen geschiedenis. Heb je een andere vraag, neem dan gerust contact met mij op.

  • Hoe ga ik om met gevoelens van minderwaardigheid?
  • Hoe bewaak ik mijn energie?
  • Waarom stel ik het belang van de ander boven mijn eigen belang?
  • Waar word ik blij van?
  • Waarom ben ik zo bang om me uit te spreken?
  • Hoe ga ik om met gevoelens van wrok en bitterheid?
  • Hoe leer ik mezelf op waarde te schatten en lief te hebben?
  • Hoe laat ik de controle los?
  • Waarom ben ik zo streng voor mezelf?
  • Hoe ga ik om met de angst om buitengesloten te worden?

Wat mag je van mij verwachten?

Mijn werkwijze is persoonlijk en ervaringsgericht. Zo stel ik verdiepende vragen, laat ik je lichaamsgerichte oefeningen doen en gebruik ik de natuur als inspiratiebron. Denk bijvoorbeeld aan een ademhalingsoefening. Ook gebruik ik gedichten, verhalen, metaforen en kunst om je te inspireren. De combinatie van hoofd en lijf opent een andere laag in jezelf, waar je tot nieuwe inzichten kunt komen.

Jouw investering

De investering voor een sessie van 1,5 uur bedraagt € 95,- (vrijgesteld van BTW). Dit bedrag mag geen belemmering vormen om een sessie te boeken. Als deze investering op dit moment te groot is, dan kunnen we samen de mogelijkheden bespreken.


Recommended Articles