Meerdaagse Pelgrimstochten

Ga mee naar buiten voor een reis naar binnen
.

Word pelgrim voor een week en ontdek de eenvoud, de verbinding en het avontuur!

Loop je VRIJ op de Walk Of Wisdom

De dauw trekt net op van de velden als we op pad gaan. Het begin van een zesdaagse tocht door het prachtige Nijmeegse heuvellandschap. Met elke dag een vraag of intentie onderzoek je een thema of vraag die jou in deze fase van je leven bezighoudt. Je hoeft voor een pelgrimstocht niet naar een ver land.

Als pelgrim onderweg zijn is een perfecte manier om jezelf beter te leren kennen, inzichten op te doen en levensvragen te onderzoeken. Het werkt als een goede reset om even bewust afstand te nemen van het bekende, tijd door te brengen in een natuurlijke omgeving met gelijkgestemden. Los van alles en iedereen weer contact te maken met je lijf en uit je hoofd te komen. Afwisselend lopen we in stilte, doen we ervaringsgerichte oefeningen of wisselen we ervaringen uit. Om aan het einde van de week opgeladen, geïnspireerd, met een frisse blik en ruimer perspectief weer thuis te komen.

Als je als pelgrims samen op pad gaat, ontstaat er meteen een gevoel van gelijkwaardigheid. Rollen komen te vervallen, maskers mogen af. In het dagelijks leven zijn we geneigd om ons sterker voor te doen dan we zijn, ook ik. De schouders eronder, even doorbijten, niet zeuren. De tocht heeft me geleerd dat het juist goed is om ook mijn kwetsbaarheid te laten zien. Het veranderende landschap, het weer, de thema’s, de gesprekken en de ontmoetingen onderweg; het waren allemaal spiegels om mijn eigen verhaal op te helderen. Zo is deze reis eigenlijk je leven in het klein. Het was een fantastische week die veel indruk op me heeft gemaakt.’ – Nik van Hoogstraten

Hoe ziet het dagprogramma eruit?

Om ’s ochtends op tijd te kunnen vertrekken en ’s avonds op tijd aan te komen en het programma ontspannen te laten verlopen, hanteren we een globale dagindeling:

 • Dagelijks ontbijten we om 7.30 uur. We verzamelen om 8.30 uur om te rekken en strekken en een check in. Dat wil zeggen dat we checken hoe het met iedereen gaat en wat er nodig is. Daarna openen we de dag op inspirerende wijze, zodat je met een thema, vraag of bepaald gedachtegoed op pad kunt gaan.
 • Gedurende de dag lopen we regelmatig in stilte.
 • Op diverse momenten doen we een ervaringsgerichte oefening of geven een kleine opdracht mee waarmee je inzichten kunt ophalen rondom jouw vraag of thema.
 • Rond lunchtijd vinden we een plek in het bos of bij een horecagelegenheid. Altijd in overleg met de groep.
 • Het streven is om uiterlijk 17.00 uur bij de accommodatie aan te komen waar je tot het avondeten (18.30 uur) kunt douchen en je tijd vrij kunt besteden.
 • Dagelijks vindt er tussen 20.00-21.00 uur gezamenlijk een check out plaats. Hierin blikken we terug op de dag en de ervaringen. We checken wat je eventueel nodig hebt om de dag goed te kunnen afronden.
 • Het zijn intensieve dagen, daarom maken we het ’s avonds niet te laat en vragen iedereen om vanaf 22.00 uur stil te zijn.

Praktische info

We lopen zo’n 20 kilometer per dag. Een goede fysieke conditie is belangrijk. Want als een echte pelgrim draag je je eigen rugzak met bagage. ’s Nachts slapen we in karakteristieke accommodaties, gerund door bezielde mensen.
We wandelen met vier tot zes deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor ieders verhaal. In zes dagen lopen we van station Nijmegen naar station Ravenstein. De route ontvouwt zich onderweg en we nodigen je uit om je over te geven aan het onbekende.

Deze zesdaagse pelgrimstocht kost 750 euro per persoon. Dit bedrag is inclusief 5 overnachtingen, ontbijt, diner, het welkomstpakket Walk of Wisdom, het programma en begeleiding, verkenningsgesprek en telefonisch contact twee weken na de tocht.

Als pelgrim onderweg…

 • stap je uit je dagelijkse routine
 • neem je afstand van het bekende
 • dompel je onder in een natuurlijke omgeving
 • ga je onderweg met gelijkgestemden
 • ben je samen, en ook op jezelf
 • ontsla je jezelf van alle rollen
 • schrap je het woord ‘moeten’
 • kun je het niet goed of fout doen
 • hoef je het niet te weten
 • mag je tijd voor jezelf nemen
 • zet je je telefoon offline
 • treed je buiten je comfortzone
 • mag het denken even met vakantie
 • laat je de wijsheid van je hart spreken
 • neem je het risico van het echte ipv rechte pad?!

Ga je mee naar buiten voor een reis naar binnen? Om daarna geïnspireerd, met een frisse blik en ruimer perspectief weer thuis te komen.

Wat je van ons mag verwachten

 • Gegidst worden op de route
 • Professionele begeleiding van ervaren coaches
 • Georganiseerd en ontzorgd op pad
 • Een avontuurlijke ontdekkingstocht door prachtige landschappen
 • Een verblijf op unieke locaties!

Wat we van jou verwachten

 • Een open en nieuwsgierige houding
 • De bereidheid om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen
 • Zin om de ontdekkingsreis met jezelf aan te gaan!

Aanpak
Je maakt een reis door het landschap van jouw leven. Hoe? Door pelgrim te worden voor een week. Ontdek de kracht van eenvoud, ontmoeting, verbinding, verdieping en avontuur!

HET STAPPENPLAN
Hoe gaat het in zijn werk als ik me aanmeld voor een meerdaagse pelgrimstocht?

 • Na aanmelding via deze website volgt een telefonisch of online intakegesprek van ongeveer 45 minuten met één of beide begeleiders. Hierin onderzoeken we samen jouw motivatie om voor een week als pelgrim mee op pad te gaan. Welk thema, vraag of verlangen leeft er bij jou waarover je meer helderheid wilt krijgen? Naar aanleiding hiervan stemmen we samen jouw coachvraag voor de pelgrimstocht af. (Deze vraag dient als vertrekpunt, maar kan tijdens de tocht bijgesteld worden of veranderen).
 • Na overeenstemming krijg je een bevestigingsmail met alle aanvullende informatie ter voorbereiding op de pelgrimstocht, waaronder een paklijst. Tevens ontvang je de factuur.
 • Na betaling van de factuur en akkoord met de algemene voorwaarden ben je verzekerd van een plek en ontvang je het welkomstpakket.
 • De tocht gaat door met minimaal 4 deelnemers en maximaal 6 deelnemers. Mochten er onvoldoende aanmeldingen zijn, dan zijn wij helaas genoodzaakt de reis te annuleren. Hierover berichten wij je uiterlijk 2 weken voor de startdatum. Je hebt dan de keuze om op een ander moment deel te nemen aan de tocht of je geld retour te ontvangen.
 • We ontvangen je op de startdatum om 09.30 uur. Na zes dagen nemen we afscheid rond 15.00 uur.
 • Een aantal dagen na thuiskomst bieden we je een (telefonisch of online) afrondend gesprek aan van ongeveer 45 minuten met één of beide begeleiders. We evalueren hoe de week voor je is geweest, wat het je heeft opgeleverd en of je nog iets nodig hebt om opgedane inzichten te integreren in je dagelijks leven.
 • Indien gewenst kun je vervolg geven aan je reis, door met een van de begeleiders een individueel coachingstraject aan te gaan. Daarover worden dan opnieuw afspraken gemaakt.

Recommended Articles